Goede doelen

Festivel vzw organiseert jaarlijks in de 1e week na Pasen
een warm festival, met en voor iedereen, waarvan alle opbrengsten naar diverse goede doelen gaan. In 2023 steunden we dankzij de inzet van onze honderden vrijwilligers én onze partnerbedrijven opnieuw diverse lokale goede doelen.

 • Mensen met een beperking

  FestiSpecials is onze jaarlijkse gratis festivaldag voor mensen met een beperking en hun begeleiders tijdens Festivel. Met meer dan 1.000 zijn ze in totaal uit heel Vlaanderen, ongetwijfeld het warmste festival van Vlaanderen.

 • Goede doelen

  We hebben cheques geschonken aan diverse verenigingen; voor mensen met een beperking, psychologische begeleiding van jongeren, kansarme gezinnen, sportvereniging voor jongeren met autisme, begeleiding van kankerpatiënten, …

 • Geëngageerd publiek geniet van een live optreden op een muziekfestival.
 • Twee jonge medewerkers in blauwe shirts die duimen opsteken achter een festivalbar.
 • Lokale verenigingen

  Bij de organisatie van Festivel worden heel wat lokale verenigingen betrokken en ingezet, zij ontvangen elk een vergoeding om hun clubkas te spijzen. Op die manier zorgen we ook voor extra ‘verbinding’ binnen de ruime regio.

 • Integratie

  Lokale mensen die zich opnieuw willen integreren in het arbeidsmilieu alsook mensen die zich willen integreren in onze maatschappij betrekken we en steunen financieel hun organisaties. We zijn er met en voor iedereen, bewijzen we ook hier.

 • Verkeersveiligheid

  We brengen verkeersveiligheid onder de aandacht van jong en oud, in het bijzonder gericht op de verkeersveiligheid en het bewustzijn van verantwoord gedrag in het verkeer bij kinderen, we steunen het project met Zeppe & Zikki.

 • Maatwerkbedrijven

  Voor diverse taken werken we samen met maatwerkbedrijven, hun instructeurs en hun doelgroepmedewerkers. Zij integreren zich binnen ons team van vrijwilligers en bieden een grote meerwaarde met hun inzet en vakkennis.

 • Groepsfoto van festivalgangers met toegangsbandjes voor een promotieachtergrond.
Winnaars van een liefdadigheidsevenement poseren met grote symbolische cheques.

Op Donderdag 18 januari doneerde Festivel vzw het mooie bedrag van 1500 euro aan de Jan Vertonghen Foundation. Marcel Dubourg, bestuurder bij de Jan Vertonghen Foundation nam voor ons de cheque in ontvangst op de partneravond van Festivel te Temse die door niemand minder dan Siska Schoeters werd gepresenteerd. Wij zijn zeer dankbaar voor de mooie bijdrage die we ontvingen en zullen hier vele kinderen blij mee maken. Dank je wel Festivel!

Marcel Dubourg
Jan Vertonghen Foundation

Festivel selecteerde 6 lokale doelen voor een stevige financiële boost. Hier kunnen we weer heel wat activiteiten mee organiseren voor onze deelnemers met jongdementie.Trots om in dit rijtje te mogen staan! Bedankt aan de organisatie! Festivel vzw schenkt trouwens alle opbrengsten aan goede doelen. Ze betrekken lokale verenigingen en zorgen zo voor extra verbinding in de ruime regio.

De Companjong

Met veel genoegen mochten we 18 januari 2024 van jullie organisatie een gift van 1.500 euro formeel ontvangen. Met dit bedrag geven jullie 9 Witte Raven gemiddeld gedurende 1 jaar de nodige werkmiddelen om elk voor ongeveer 9 kansarme kinderen een aantal obstakels weg te nemen die anders hun normale ontwikkeling in de weg zouden staan. In totaal worden dus door jullie bijdrage een 80-tal kinderen geholpen. Het gaat hier o.a. over voeding, kledij, busabonnement (want geen fiets, geen auto) en zoveel meer (zie www.kinderarmoede.be ). Jullie dragen zo bij tot het verwezenlijken van onze doelstellingen naar kansarme kinderen toe. En daarvoor danken wij U van ganser harte, vooral in naam van de kinderen en de betrokken Witte Raven. Een “dikke” dankjewel!

Christian Van de Sande
Voorzitter

Via deze weg wil ik jullie nog eens heel hartelijk bedanken voor jullie schenking van €1.500 aan MFC De Link.Voor ons betekent dit echt heel veel.

Wij gaan jullie zeker op de hoogte houden wat we met dit bedrag gaan doen. Vermoedelijk zal dit bedrag gebruikt worden om met de kinderen die geplaatst zijn via de jeugdrechtbank, op kamp te gaan.

Hans Verbeke
Directeur MFC De link